Ultima Ora

08:44 Program guvernamental de instalare de panouri fotovoltaice la hoteluri

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că guvernul va lansa un program prin care hotelierii vor putea instala, cu bani de la stat, instalații fotovoltaice de 27 kW.

„Pentru hoteluri gândim un program de sprijin, pentru a le ajuta să-şi reducă cheltuielile cu anumite utilităţi şi o să vedeţi, în perioada imediat următoare, că o să lansăm nişte proiecte speciale pentru hotelieri, să le reducem costurile cu energia electrică, să le finanţăm prin granturi 100% o producţie de fotovoltaice de curent electric, fotovoltaice de 27 kW, care ar putea reduce la unii chiar 100%, la alţii poate cu 50% costurile cu energia electrică. De asemenea, dacă vom impune nişte reguli vizavi de modificările pe care trebuie să le facă hotelierii, proprietarii de restaurante, cafenele şi baruri, atunci şi acele reguli vor presupune nişte costuri suplimentare. O să facem un pachet de finanţare în aşa fel încât să-i ajutăm, să nu fie pe cheltuiala lor aceste costuri. Tot un grant care să fie dedicat pentru industria ospitalităţii”, a explicat ministrul, la Digi 24.

În ceea ce priveşte instalarea de centrale electrice fotovoltaice de către hotelieri, Virgil Popescu a menţionat că va trebui depus un proiect, dar a dat asigurări că nu vor fi necesare aprobări speciale, ci totul se va produce rapid.

„Instalarea acestei capacităţi de energie electrică, de 27 de kW, este în lege vizavi de un consumator care poate să o producă fără să necesite aprobări speciale, deci să fie ceva foarte flexibil şi să se poată instala foarte rapid. Va necesita un ghid, o aplicaţie, un proiect care trebuie depus de hotelieri şi o aprobare foarte rapidă, în mod special pentru hoteluri, şi mă aştept ca principalii beneficiari, cei mai rapizi, să fie hotelurile de pe litoral. Îmi doresc să beneficieze anul acesta. Noi lucrăm la ghid în momentul de faţă. Am vorbit cu ANRE să facă şi procedurile generale (…) şi probabil într-o săptămână – două să avem şi procedurile aprobate de Autoritatea de Reglementare în Energie. Noi suntem pregătiţi”, a spus ministrul Economiei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here