Ultima Ora

08:40 Un milion de doze, dintr-un potențial vaccin împotriva COVID-19, a intrat în producție

Un milion de doze dintr-un potenţial vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de cercetători britanici, au fost deja lansate în producţie şi vor fi disponibile până în septembrie, deşi încă nu a început testarea acestui vaccin, a anunţat, vineri, echipa de cercetători de la Universitatea Oxford, relatează Reuters.

Vaccinul, denumit ”ChAdOx1 nCoV-19”, este unul dintre cele aproximativ 70 de potenţiale vaccinuri împotriva noului coronavirus, aflate în faza de dezvoltare pe plan mondial, dintre care pentru cel puţin cinci s-a început testarea preliminară pe oameni. Cercetătorii britanici recrutează, acum, voluntari pentru testare preliminară (faza 1) şi recunosc că începerea producţiei vaccinului este o decizie riscantă, întrucât dozele produse vor fi inutile dacă în final se dovedeşte că vaccinul lor nu este eficient.

”Am început producţia la risc a acestui vaccin, nu doar la o scară redusă, ci cu o reţea de producători în şapte locaţii diferite din lume”, a declarat presei Adrian Hill, profesor şi director la Institutul Jenner din cadrul Universităţii Oxford, el estimând că, până în septembrie, se va încheia şi testarea vaccinului.

Adrian Hill a mai precizat că trei dintre aceste locaţii sunt reprezentate de producători britanici, două sunt în alte state europene şi câte una în India şi China, dar nu a dat prea multe detalii despre finanţarea producţiei, menţionând doar că estimează un cost iniţial de zeci de milioane de lire sterline.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here