Ultima Ora

08:36 Doar 4 medici la Ambulanța Gorj deși salariul ajunge la 4000 de euro

Este criză de medici la Ambulanța Gorj, deși salariile ajung la circa 4000 de euro, cu tot cu sporuri, comparabile cu cele din alte țări. De la 1 august, unul dintre medici a ieşit la pensie, astfel că, în prezent, la Ambulanţă îşi mai desfăşoară activitatea doar 4 medici.

„Una dintre colegele noastre s-a pensionat şi au rămas doar patru medici care să asigure serviciile medicale de urgenţă, iar unul dintre ei asigură doar gărzile de noapte. Eu pot să fac gărzi doar pe timpul weekend-ului, conform legislaţiei. Aceasta este limita la care am ajuns, să acoperim o tură cu un singur medic pe tot judeţul“, a declarat Claudiu Constantinescu, manager interimar al Ambulanţei Gorj, în presa locală.

Deși lefurile ajung la 4000 de euro, medicii nu sunt atrași de acest domeniu de activitate.

„Salariile sunt comparative cu cele din alte ţări. Este vorba de aproape 4.000 de euro cu tot cu sporuri. Este un salariu bun, de început. Consider că nu este un singur motiv pentru care medicii nu sunt atraşi către acest domeniu. Nu este o problemă organizarea concursului, pentru că se poate face relativ repede, dar problema este aceea să te poţi baza pe anumite persoane“, a mai spus Constantinescu.

Comment here