Ultima Ora

08:36 Ciuperceni: Vor să cumpere măști și dezinfectați de 10 miliarde de lei vechi!

Aproape 1.000.000 de lei ar putea primi două școli și o grădiniță din comuna Ciuperceni pentru prevenirea răspândirea Covid-19 în rândul elevilor și al cadrelor didactice, conform pandurul.ro. De acești bani ar trebui achiziționate mănuși, dezinfectanți, măști, halate de unică folosință, un sistem de dezinfectare, precum și un kit de filtrare a aerului și un kit de medicină școlară.

Proiectul a fost aprobat într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Ciuperceni, la începutul săptămânii și urmează să fie depus pentru finanțare.

”Noi, în comună, avem o școală primară în satul Vârtopu și o școală gimnazială de la Ciuperceni, acolo unde este și grădiniță. Proiectul ”Consolidarea capacităţii unităților de învățământ de stat în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2” are o valoare de 951.000 de lei și sperăm să primim finanțare. De acești bani trebuie să luăm măști, mănuși, halate, diferite tipuri de dezinfectanți, un kit de medicină școlară, un stetoscop, o tabletă pentru transferul datelor medicale, containere sanitare mobile, spatule, un aparat pentru monitorizarea cadrelor didactice, un kit pentru filtrarea aerului de bacterii și virusuri, un sistem de dezinfectare și alte echipamente tehnice. Noi suntem siguri că proiectul ne va fi aprobat și sperăm să se deschidă școlile” a declarat primarul din Ciuperceni, Daniel Dobrescu.

Comment here