Ultima Ora

08:35 Principalele vaccinuri împotriva COVID-19 şi stadiul în care se află

Crearea unui vaccin contra noului coronavirus a mobilizat întreaga lume. Cei mai importanţi actori sunt Statele Unite, Germania şi China.

Cele mai multe dintre programele de cercetare sunt în fazele preliminare, scrie Bloomberg. În vremuri normale, procesul aprobării unei medicament sau vaccin este lent şi minuţios. Poate fi accelerat, cu riscul de a apărea daune neprevăzute. Când regulile nu mai sunt respectate strict, în dorinţa de a avea un vaccin pe piaţă rapid, este important ca datele prea „frumoase ca să fie adevărate” să fie analizate cu atenţie. Dar este posibil să apară un vaccin care să funcţioneze. În epidemia de poliomelită din 1950, oamenii de ştiinţă au făcut două variante, mai întâi o injecţie şi apoi picături orale, pentru a eradica boala.

Bloomberg a făcut o sinteză a vaccinurilor pentru Covid-19 cu cele mai mari şanse:

Johnson&Johnson

Compania Johnson&Johnson are un proiect de un miliard de dolari susţinut de guvernul SUA pentru un vaccin, care ar trebui să înceapă să fie testat pe oameni înainte de luna septembrie.

Inovio

Inovio şi-a început testele în aprilie şi speră să le continue la scară mai largă în vară.

Moderna

Guvernul SUA a finanţat compania cu 500 de milioane de dolari pentru a dezvolta şi testa un vaccin. Un studiu pe pacienţi este în desfăşurare, iar rezultatele acestuia sunt aşteptate la sfârşitul lunii mai sau în iunie.

Sinovac

Sinovac susţine că vaccinul său poate neutraliza diferite rădăcini ale virusului.

CanSino Biologics

Compania din Hong Kong a lucrat la dezvolatarea unui vaccin împreună cu armata chineză. Va începe studiile pe oameni la Wuhan.

Sanofi and GlaxoSmithKline

Sanofi testează o tehnologie care este deja folosită pentru vaccinul antigripal, iar Glaxo îi furnizează ingredientele. Testele pe pacienţi ar putea începe în a doua jumătate a anului.

Imperial College London

Oamenii de ştiinţă au primit fonduri pentru vaccinul lor şi vor să înceapă studiile clinice în iunie.

China National Biotech

Producătorul de medicamente deţinut de statul chinez a început teste pe oameni cu grupe de control în luna aprilie.

Oxford University şi AstraZeneca

AstraZeneca a acceptat să facă o inoculare experimentală dezvoltată de cercetătorii de la Oxford. Deja testat pe oameni, vaccinul ar putea intra în ultimele teste înainte de sfârşitul anului.

BioNTech şi Pfizer

Duo-ul germano-american a lansat teste clinice ale vaccinului său în SUA şi Europa. Dacă are succes şi este aprobat, producătorii ar putea începe să îl distribuie pentru uz de urgenţă înainte de această toamnă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here