Ultima Ora

08:35 DOVADA că ISJ Gorj a mințit. Transferurile elevilor de a IX-a încalcă regulamentul

Pandurul.ro prezintă dovada că actuala conducere a Inspectoratului Școlar Județean Gorj a mințit atunci când a susținut că nu pot fi comunicate numele și media celor 51 de elevi de clasa a IX-a, transferați, în acest an, de la liceele unde au fost repartizați, în baza notei de la Evaluarea Națională, la licee mai bune.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a confirmat cele 51 de transferuri ale elevilor de clasa a IX-a, dar la întrebarea Pandurul, de la ce liceu a plecat fiecare elev, la ce liceu a ajuns și ce notă a avut la evaluare nu s-a primit răspuns. ”Regulamentul nu permite”, a răspuns ISJ Gorj.

“Transferurile elevilor de clasa a IX-a s-au realizat conform metodologiei în vigoare. Motivele cererilor de transfer au fost foarte variate: copii aflați în plasament care au fost repartizați electronic foarte departe de casă, elevi care au medii foarte mari și au dorit să învețe într-o altă școală, copii cu probleme de inadaptabilitate certificată de DSP”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Ei bine, în regulamentul invocat de ISJ Gorj scrie clar că trebuie respectat criteriul mediei, ceea ce în Gorj nu s-a întâmplat. ISJ Gorj a susținut, într-un răspuns dat săptămâna trecută, ziarului Pandurul că a fost respectat criteriul mediei, ceea ce nu este adevărat.

“În cazul tuturor transferurilor s-a respectat criteriul mediei, al numărului de locuri libere în conformitate cu legislația și prevederile noului ROFUIP, cât și criteriul situației excepționale”, a precizat ISJ Gorj.

Cazul celor 51 de transferuri a fost sesizat de președintele USR Gorj, Radu Miruță, care a cerut Ministerului Educației să se autosesizeze și să trimită Corpul de Control la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru a verifica atât transferurile elevilor aprobate în ultimele luni, cât și modul de comunicare. Acesta a criticat faptul că inclusiv copilul inspectorului general, Maria Cochină a beneficiat de un astfel de transfer.

Comments (2)

  1. Sa fie sancționați asa e normal. Isi bat joc de elevii care invata carte, se promovează mediocritatea. Jalnici ati ajuns!!!Tocmai sistemul card se ocupa de educatie, de formarea elevilor tot acest sistem ii doboară pe cei buni. Nereguli în sistem sunt și intre categoriile de personal, cadrele didactice primesc sporuri in timp ce didacticului auxiliar li s-au tăiat toate sporurile dar sarcini de serviciu au in plus. Titularizari aranjate, definitivate luate pe copiat, gradele se iau pe cadouri și mese întinse, gradații de merit pe hartii adunate cu kilogramele fara vreo relevanta în performantele elevilor, schimburj de catedre pe bani, titularizare pe legea 235 care a facut ca in sistem sa pătrunde si cei care nu visau cândva, etc….cautati si veți găsi multe probleme ce duc sistemul de învățământ de rapa.

  2. Sistem mizerabil

    Învățământul on line nu se face de către toate cadrele didactice. Unii profesori isi dau knteresul, alții profita de situație și e ralx total, iar educatoarele sunt ka hibernare demult, ce fac in aceasta perioada?…Pai stau acasa la caldurica si primesc toate sporurile, în special cel de neuropsihic si pentru dirigenție ca distribuie pe what up ce copiază de pe net? Bună treaba faceți voi ăștia din parlament cu angajatii, la unii le dat sporuri ca stau acasa. E normal!!!????

Comment here