Ultima Ora

08:33 Rămâne cu mandatul de consilier local

Ioana Bușe, fostul primar al comunei Stoina, rămâne consilier local PSD, deși, după alegerile din 27 septembrie, mandatul îi fusese invalidat de Judecătoria Târgu-Cărbunești, ca urmare a condamnării suferite acum mai bine de doi ani. La locale, Bușe a ratat funcția de primar la câteva zeci de voturi de Laurențiu Anghel, candidatul PMP.

„Invalidează mandatul numitei Buşe Ioana (PSD), având în vedere certificatul de cazier judiciar seria C nr. 1164215 şi poziţia nr. 45 din Lista nominală – „Candidaţi alegeri locale aflaţi sub interdicţia de 3 ani de a mai ocupa o funcţie electivă”, transmisă, Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti, alăturat adresei nr. 14962/01.10.2020 de către Agenţia Naţională de Integritate. Executorie” era deciziei instanței pe care Bușe a contestat-o.

Miercuri, Tribunalul Gorj i-a dat dreptate: „Admite apelul. Schimbă sentinţa civilă în sensul că validează mandatul de consilier local al apelantei Bușe Ioana (PSD) care va intra în componenţa consiliului local al comunei Stoina. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 11.11.2020”.

Agenția Națională de Integritate a anunțat că fosta primăriță din Stoina este incompatibilă până în data de 15 iunie 2021.

Comment here