Ultima Ora

08:33 Aer poluat în Târgu-Jiu din cauza unei defecțiuni. Explicațiile APM Gorj

Autoritatea pentru Protecția Mediului Gorj a venit cu explicații, după ce, joi, conform site-ului calitateaer.ro, Târgu-Jiul era dat cu cel mai poluat aer din România, în vreme ce Rovinariul figura cu un nivel ”bun”.

APM Gorj susține că a fost defect analizatorul de la stația de monitorizare, din cauza unei întreruperi a alimentării cu energie electrică.

„Vă aducem la cunoștință că valorile înregistrate la indicatorul PM10 (pulberi în suspensie – fracțiunea PM10) în intervalul 11.11.2020 ora 15,00 – 12.11.2020 ora 10,00, s-au datorat funcționării necorespunzătoare a analizorului aferent Stației de monitorizare GJ-1, Târgu-Jiu. Defecțiunea s-a produs din cauza întreruperii temporare cu energie electrică a alimentării analizorului menționat. În urma intervenției operatorului local, situația s-a remediat. Menționăm că măsurătorile efectuate în paralel, pentru acest indicator, prin metoda de referință (gravimetrică), pentru aceeași perioadă, au relevat valori care se încadrează sub valoarea limită admisă (50µg/m3) în conformitate cu Legea 104/2011privind calitatea aerului înconjurător“, a transmis APM Gorj.

Comment here