Ultima Ora

08:32 Clădirile DGASPC Gorj vor fi reabilitate energetic

Luni, au fost demarate lucrările de reabilitare energetică a clădirilor ce aparțin Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

”Prin semnarea contractului de finanțare nr. 10829 din 26 ianuarie 2023, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul Renovării, se face un pas major în direcția sustenabilității și inovației în comunitatea noastră. Cu o investiție de 3.749.025,00 lei, exclusiv TVA, acest proiect nu doar că va reduce semnificativ consumul energetic, dar va și moderniza infrastructura existentă” a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Lucrările includ izolarea termică a pereților exteriori și a planșeelor, înlocuirea tâmplăriei cu soluții eficiente din punct de vedere energetic, modernizarea instalațiilor interioare și, nu în ultimul rând, implementarea unui sistem de energie regenerabilă prin panouri fotovoltaice. Vor fi introduse tehnologii avansate de încălzire, prin instalarea a două cazane moderne și pompe de căldură, precum și o stație de încărcare pentru autovehicule electrice.

”În următoarele 9 luni, vom asista la transformări semnificative, care nu doar că vor îmbunătăți condițiile de lucru ale angajaților D.G.A.S.P.C. Gorj, dar vor reduce și costurile operaționale, permițându-ne să redirecționăm economiile în serviciul comunității. Acest nou proiect demonstrează încă o dată angajamentul nostru pentru dezvoltarea durabilă și prosperitatea comunității noastre” mai spune șeful CJ Gorj.

Comment here