Ultima Ora

08:32 Bani ÎN PLUS pentru restaurarea Casei „Iosif Keber“

Consiliul Județean Gorj a suplimentat, joi, suma alocată pentru reabilitarea Casei ”Iosif Keber” din Târgu-Jiu, după ce constructorul a notificat instituția că nu au fost reactualizați indicatorii tehnico-economici, în urma creșterii valorii manoperei în sectorul construcțiilor. Bugetul iniţial, de 2 milioane de lei, a fost majorat la 2,4 milioane de lei.

Clădirea va fi restaurată și pusă în valoare. Aici se află un corp al Bibliotecii Județene și colecția de tablouri pe care pictorul Iosif Keber a donat-o orașului. Lucrările vor dura 24 de luni.

„Construcția, ce urmează a fi supusă lucrărilor de consolidare și restaurare aferente proiectului ,a fost locuința pictorului Iosif Keber, construită în urmă cu circa 80 de ani. În prezent, este obiect de patrimoniu, regăsindu-se în Lista monumentelor istorice – Cod LMI GJ-IV-m-B09479, aflându-se în folosinţa Secţiei de artă a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”. Principalele activități care se vor realiza prin acest proiect vizează: lucrări de consolidare și restaurare a clădirii; lucrări de finisaje interioare, pardoseli, zugrăveli, decorațiuni; lucrări de refacere împrejmuire incintă; lucrări de intervenție la fațade, acoperiş şi învelitoare; lucrări de instalații; crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități; iluminat arhitectural pentru punerea în valoare a monumentului istoric; lucrări de amenajare a curţii exterioare; activități de audit financiar extern; activități de marketing și promovare a obiectivului istoric; activități de informare și publicitate“, potrivit Consiliului Județean Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here