Ultima Ora

08:30 Orban promite CREŞTEREA pensiilor de la 1 septembrie. Ce spune despre ALOCAŢII

Ludovic Orban anunţă că punctul de pensie va creşte de la 1 septembrie, cu toate că economia merge prost.

„Pensiile vor creşte. Cu cât vor creşte pensiile depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a putea plăti pensiile nu numai anul ăsta, ci şi anul viitor, anul care urmează şi pe o perioadă de timp. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală şi vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi cu siguranţă pensia pe care o merită. Vor creşte atât cu cât permite economia”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, la România TV.

În acelaşi context, premierul a spus că parlamentul a luat o decizie „super-populistă” atunci când a stabilit dublarea alocaţiilor pentru copi.

„Nu se poate ca de două ori într-un an să se dubleze alocaţiile. (…) O să încercăm să creştem alocaţia cu cât ne va permite situaţia bugetară şi situaţia economică şi mai ales prognozele economice”, a adăugat prim-ministrul.

Orban a spus Execeutivul pregăteşte un pachet de măsuri de ocupare a forţei de muncă.

„Vom susţine companiile care readuc la lucru persoanele care au fost în şomaj tehnic. Vom susţine o parte din salariu, de până în 41,5% din salariu. Vom susţine 25% din salariu pentru angajaţii în căutarea unui loc de muncă”, a declarat premierul.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here