Ultima Ora

08:30 Angajații din Sănătate sunt în grevă japoneză

Sindicaliştii de la SANITAS au declanşat, miercuri, o grevă japoneză, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că nu le sunt respectate drepturile de natură salarială şi de protecţie de locul de muncă.

Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj, a declarat că protestul are loc și la Gorj.

”Au continuat să își îndeplinească sarcinile zilnice, chiar dacă sunt epuizați și lipsiți de orizont, atât în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de muncă, cât și acordarea tuturor drepturilor salariale în vigoare. Și în zilele următoare, aproximativ același număr de salariați din cele peste 420 de instituții publice de sănătate și asistență socială vor continua să protesteze. De această dată suntem hotărâți să nu ne oprim aici până când vom obține condiții decente de muncă, deblocarea posturilor pentru cele două sisteme și respectarea legislației cu caracter salarial”, se arată într-un comunicat de presă al SANITAS.

”Federaţia Sanitas a fost nevoită să declanşeze greva japoneză pentru a trage un puternic semnal de alarmă, colectiv, asupra faptului că salariaţii din sistemele care asigură prevenţia, tratamentul şi îngrijirea populaţiei aceste ţări, cu preponderenţă în această perioadă în care noul coronavirus face ravagii, sunt epuizaţi fizic şi psihic, sunt discriminaţi şi expuşi dispreţului public printr-o excesivă mediatizare a drepturilor salariale, dar în realitate neacordate! Mai mult decât atât, aceşti salariaţi sunt cei mai expuşi contaminării cu coronavirusul SARS-Cov-2, 1 din 25 de nou infectaţi fiind din rândul personalului medical sau auxiliar”, au scris, pe reţeaua de socializare, reprezentanţii de la nivel central ai federaţiei.

antabuse

Comment here