Ultima Ora

08:28 Uniunea Consiliilor Judeţene anunţă că sprijină „ferm” Programul „Anghel Saligny”

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) îşi declară sprijinul „ferm” pentru Programul „Anghel Saligny”, pe care Guvernul îl propune în scopul dezvoltării investiţiilor locale.

„UNCJR susţine ferm iniţiativa preşedintelui PNL, Ludovic Orban, a prim-ministrului Florin Cîţu şi a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila-Zoltan, privind investiţiile în infrastructura locală, dincolo de divergenţele politice. Astfel, UNCJR susţine ordonanţa Guvernului pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii ‘Anghel Saligny’, programul pe care actualul Guvern îl propune în sprijinul şi să dezvolte investiţiile în comunităţile locale. Prin participarea în cadrul Comisiei de Dialog Social, care a avut loc astăzi, 13 august 2021, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), UNCJR şi-a adus aportul la finalizarea acestui program”, precizează organizaţia, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit preşedintelui UNCJR, Adrian-Ioan Veştea, Programul „Anghel Saligny” este de un „real” ajutor pentru dezvoltarea comunităţilor, în contextul în care Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu este încă aprobat, iar propunerile privind finanţarea investiţiilor în infrastructura locală nu fac obiectul PNRR.

„În contextul în care Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu este încă aprobat, iar propunerile noastre privind finanţarea investiţiilor în infrastructura locală, mai ales a sistemului de gaze şi drumurile judeţene, nefăcând obiectul PNRR, Programul ‘Anghel Saligny’, lansat astăzi este de un real ajutor pentru a dezvolta acele comunităţi care, altfel, nu ar avea acces la nicio altă sursă de finanţare. Degeaba avem autostrăzi dacă nu există drumuri judeţene care să asigure acces la marile autostrăzi promise, degeaba avem creştere economică şi nivel de trai mai bun dacă ne raportăm doar la câteva centre urbane mari şi mai mult de jumătate din populaţia României nu are apă curentă şi alte condiţii minime pentru asigurarea igienei”, precizează Veştea, care semnează comunicatului UNCJR.

Comment here