Ultima Ora

08:28 Restricții, pentru două săptămâni, într-o comună din Gorj

Comuna Godinești a depășit indicele de infectare cu COVID-19, de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea Nr.34 prin care sunt introduse obligații precum: purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise; elevii nu vor mai merge la școală, ci vor face cursuri online; se interzic păcănelele și activitatea în interiorul barurilor.

„Având în vedere că a fost depășită valoarea indicelui de incidență de 3/1.000 de locuitori pentru localitatea Godinești (3,02), în perioada 20.10.2020, ora 00:00 – 02.11.2020, ora 00:00, se dispun următoarele măsuri:

  1. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.
  2. Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
  3. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
  4. Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.
  5. Se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  6. Se impune suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența „față în față” din unitățile de învățământ și desfășurarea cursurilor în sistem online”, se arată în decizia CJSU Gorj.

Comment here