Minerit și EnergieStirile Zilei

Cinismul lui Virgil Popescu! ”Spuneţi-ne voi, cum moare câte un angajat al CEO la fiecare 5 zile?”

Decesele de la Complexul Energetic Oltenia au fost aduse în discuție, marți, la dezbaterea moțiunii simple, depuse de Uniunea Salvați România, care l-a vizat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Ministrul a declarat că moțiunea este ”o declaraţie politică pe steroizi, bună doar să agite puţin lucrurile, de parcă războiul de la graniţă şi contextul european delicat nu ar fi fost suficiente” și că ”a fost făcută exact cum pregăteşti un ghiveci românesc cu legume – câteva ceva pentru fiecare”.

Virgil Popescu s-a întrebat cum moare câte un angajat al CE Oltenia la fiecare 5 zile, pentru că a verificat informația și nu s-a confirmat. Ministrul a făcut referire doar la accidentele de muncă, nu și la bolile profesionale.

”Nu ştiu cine anume a redactat acest document numit moţiune, dar pot să vă spun că este un om de un cinism ieşit din comun. Să minţi în faţa Parlamentului şi în faţa românilor despre vieţi pierdute la Complexul Energetic Oltenia este dezonorant şi descalificant. Spuneţi-ne voi cum moare câte un angajat al CEO la fiecare 5 zile, pentru că am sunat la Complex ca să verific informaţia şi am aflat că în anul 2022 au fost înregistrate ZERO accidente mortale şi 5 accidente de muncă, cele mai puţine de la înfiinţarea CEO. Cum să minţiţi cu decese doar pentru voturi? Chiar să fi ajuns USR cioclul politicii româneşti?! Ruşine! De trei ori ruşine! Atât de mult urâţi minerii şi mineritul, încât aţi început cu o minciună macabră despre CEO”, a comentat ministrul Energiei.

Deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj, a reacționat pe pagina de socializare.

”Înregistrarea de la tribuna Parlamentului cu Virgil Popescu care spunea că nu a murit în acest an niciun angajat al CEO. Slava Virgil Popescu, ministrul sărăciei energetice ținut în funcție de către PSD! Din cauza condițiilor grele de lucru, nerecunoscute până la Legea 197/2021, oamenii au căpătat boli profesionale care le scurtează zilele, în special celor din producție. Se întâmplă să se termine firul uneori la muncă, alteori pe drumul înspre/de la muncă, ori în altă locație” a scris Miruță.

Comment here