Bumbești-Jiu

Parcul Industrial scapă de problemele cu energia electrică. CJ Gorj a alocat, în sfârșit, BANII

Rețeaua de alimentare cu energie electrică a Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu va fi, în sfârșit, modernizată, după ce în ultimii ani le-a dat bătăi de cap firmelor care-și desfășoară aici activitatea. Consiliul Județean Gorj a alocat, în şedinţa de miercuri, 15 iulie, peste 1,2 milioane de lei pentru această investiţie.

Luna trecută, o avarie produsă la stația de conexiune electrică, ce aparține Uzinei Mecanice Sadu, a lăsat Parcul Industrial o săptămână fără curent electric.

„Stația este de tehnologia anilor 1975. Nu s-a mai intervenit cu nimic la ea. Nu are pază. Prin normă și tehnologia echipamentelor ar trebui o mentenanță de 24 de ore din 24 asigurată de electricieni. În schimb, stația electrică, de la ora 7 dimineața și până la ora 15:00 dispune de un electrician care asigură buna funcționare a acestei stații, iar după ora 15:00, Dumnezeu cu mila! Agenții economici își desfășoară activitatea cu frica în sân, pentru că situația se poate repeta“ declara Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial.

„Cablurile de legătură, stația de conexiuni și punctul de transformare ce alimentează cu energie electrică Parcul Industrial Gorj sunt într-un stadiu avansat de degradare. Acest lucru a făcut ca, frecvent în stația de conexiuni, punctul de transformare sau pe cablurile de alimentare subterane, să apară probleme greu de remediat, atât din punct de vedere fizic cât și din cauza costurilor ridicate“, se arată într-un raport de specialitate al Consiliului Judeţean Gorj.

În cursul anului 2019, SC Parc Industrial Gorj SA a elaborat un Studiu de Soluţie, pentru găsirea celei mai bune variante în vederea alimentării cu energie electrică printr-o reţea separată.

„Studiul de soluție elaborat cuprinde, ca elemente tehnico-economice structurale, valoarea totală a investiţiei, durata estimată de execuție a obiectivului de investiție şi categoriile de lucrări, fiind supusă, spre analiză, Comisiei Tehnico-Economice constituită la nivelul Consiliului Judeţean Gorj, obţinându-se avizul favorabil nr. 6/2020, indicatorii tehnico-economici principali fiind prevăzuţi în anexa la proiectul de hotărâre. Prin documentația tehnico-economică elaborată, au fost analizate trei variante pentru realizarea alimentării cu energie electrică a Parcului Industrial. În vederea alegerii variantei optime care să răspundă cerințelor din punct de vedere tehnic, al dimensionării efortului financiar investițional, cât și a cheltuielilor ulterioare pentru exploatarea instalațiilor de distribuție a energiei electrice, în anul 2019 s-a întocmit Raportul de expertiză tehnică privind evaluarea Studiului de soluție „Alimentare cu energie electrică Parc Industrial Gorj, str. Bumbești, nr. 462, oraș Bumbești-Jiu, județul Gorj“, prin care s-a propus realizarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică în soluția constructivă din Varianta nr. 1. Valoarea totală (inclusiv TVA) – 1.243.867,19 lei“, se mai arată în  hotărârea Consiliului Județean Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here