Ultima Ora

08:26 Numele lui Iacobescu, Drăgușin și Răducan Morega, vehiculate pentru postul de prefect de Gorj

Numele lui Marcel Iacobescu, Virgil Drăgușin și Corneliu Răducan Morega sunt vehiculate pentru postul de prefect de Gorj, în condițiile în care ar urma să fie înlocuit Cosmin Pistol care fusese numit, anul trecut, din partea Partidului Mișcarea Populară.

În urma înțelegerilor de la sfârșitul anului, PNL va numi 23 de prefecți, USR PLUS – 14, iar UDMR – 5. Liberalii nu vor să renunțe la postul de prefect de Gorj și deja se „știe”, pe surse, numele viitorului reprezentat al Guvernului în teritoriu: consilierul județean Marcel Iacobescu, conform Pandurul.ro. Postul ar fi râvnit și de actualul subprefect Virgil Drăgușin, numit tot de PNL. Liberalii ar urma să mai primească și un post de subprefect, iar cel de-al doilea ar reveni USR-PLUS.

Dinspre tabăra USR-PLUS, unul dintre numele vehiculate pentru Prefectură este cel al arhitectului Cornel Răducan-Morega, cel care a deschis lista partidului la Senat.

Potrivit unor surse guvernamentale, partidele își vor numi prefecții după un algoritm inedit. PNL va avea prima tragere și trebuie să decidă în ce județ alege să pună prefectul. Apoi o să aleagă USR, după care PNL și abia apoi UDMR. Urmează din nou PNL și tot așa până când vor fi numiți toți prefecții. Acolo unde prefectul este de la un partid, unul dintre subprefecți va fi de la celălalt partid. În plus, se pregătește și schimbarea statutului prefecților și subprefecților astfel încât aceștia să nu mai fie înalți funcționari publici, ci demnitari publici. Legea actuală interzice înalților funcționari publici să fie membri de partid, arată pandurul.ro.

Comment here