Ultima Ora

08:26 Bugetul Primăriei Târgu-Jiu, GRAV afectat de pandemie

Pandemia a generat în bugetul Primăriei Târgu-Jiu o gaură de 10 milioane de lei, ca urmare a loviturilor primite de mediu de afaceri, obligat, în acest an, să-și reducă activități, ori să trimită angajați în șomaj tehnic. ”Niciodată, autoritatea publică din Târgu-Jiu nu a fost pusă într-o astfel de situație“ a declarat primarul Marcel Romanescu, la un post local de televiziune.

„Situația dificilă cu care se confruntă oamenii de afaceri se reflectă în indicatorii de la nivelul municipiului Târgu-Jiu. Suntem, după șase luni de zile, storși, și din punct de vedere al resursei umane, pentru că toți am intrat în acest război. A mai venit și competiția electorală, care ne-a mai stors și de o altă parte de energie. Efectele bătăliei pe care o ducem, de 9 luni de zile, la nivelul localității nu sunt cuantificate foarte bine. Ceea ce se va întâmpla în anul 2021 va fi afectat de 2020. Sper ca oamenii de afaceri să își desfășoare activitatea pe raza municipiului Târgu-Jiu și să nu fie afectați în aceeași măsură în care a fost afectată autoritatea publică locală. Avem un deficit de 10 milioane de lei, adică 100 miliarde de lei vechi, care este foarte mare. Niciodată, autoritatea publică din Târgu-Jiu nu a fost pusă într-o astfel de situație“ a declarat Romanescu.

Primarul regretă excedentul bugetar din anii trecuți.

„Au fost ani buni pentru autoritatea publică din Târgu Jiu, și 2017, și 2018, și 2019. Vă aduceți aminte la vremea respectivă câtă presiune se punea pe ordonatorul principal de credite că rămâne cu excedent. (…) Eu puteam, de fiecare dată, ca sumele care rămâneau ca excedent să le reportez pe anul următor și să le folosesc în investițiile de pe anul următor. Sub presiunea nefirească din anul 2019 am venit cu un aport de capital la Edilitara, ceea ce nu regret, pentru că a putut să se înzestreze cu ceva utilaje de nouă generație, dar ce bine mi-ar fi prins excedentul de anul trecut, cele două milioane de euro pe care anul trecut i-am folosit în mod corect pentru investiții, să-i am înregistrați în bugetul orașului!“, a mai spus Marcel Romanescu, exprimându-și speranța că guvernul va spirjini autoritățile locale printr-o rectificare bugetară.

Comment here