Ultima Ora

08:25 Coaliţia discută, astăzi, subiectul comasării alegerilor

Coaliţia discută, astăzi, subiectul comasării alegerilor europarlamentare cu locale, în 9 iunie, dar şi varianta unei comasări a alegerilor parlamentare cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, în luna decembrie. Opoziţia a anunţat că va ataca la CCR orice modificare a legislaţiei în acest sens.

Deşi nici PNL şi nici PSD nu îşi asumă paternitatea iniţiativei comasării alegerilor, liderii politici ai celor două formaţiuni vorbesc despre nevoia de a se face această comasare, din mai multe motive, precum economia care ar fi făcută la bugetul naţional, dar şi evitarea unei extenuări a electoratului, chemat de patru ori la vot şi a riscului unei prezenţe slabe la vot, care nu ar da legitimitate votului. În spatele declaraţiilor stau, însă, calculele politice, partidele încercând să îşi maximizeze şansele în alegerile din acest an.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că nu s-a discutat acest subiect însă o analiză va fi făcută în şedinţa de joi a coaliţiei. El preciza că, în acest moment, sunt 9 state UE care au comasat localele cu europarlamentarele, astfel că precedentele europene s-au creat.

”Făcând această comasare, mai mulţi români participă la vot”, a mai spus şeful Executivului.

Comment here