Ultima Ora

08:24 Zeci de consilii judeţene nu mai au bani pentru plata salariilor angajaţilor DGASPC

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, în debutul şedinţei de Guvern că se confruntă cu o situaţie ”fără precedent”, întrucât, în 30 de judeţe, preşedinţii consiliilor judeţene reclamă că nu mai au bani pentru plata salariilor angajaţilor din Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Guvernul va aloca fonduri pentru plata salariilor pentru luna octombrie, iar, pentru noiembrie şi decembrie, se va face o analiză, astfel încât salariaţii să poată fi plătiţi.

”Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, motiv pentru care va trebui să adoptăm două HG. Vă mărturisesc că nu-mi aduc aminte de vreun alt an în care să existe probleme cu salariile personalului din cadrul DGASPC (…) În mai multe judeţe, cred că în 30 de judeţe, este o situaţie critică, în care preşedinţii reclamă că au rămas fără bani pentru plata drepturilor salariale”, a anunţat premierul Ludovic Orban la debutul şedinţei de guvern de vineri.

Premierul a precizat că banii pentru plata salariilor aferente lunii octombrie vor fi alocaţi din Fondul de rezervă al guvernului, iar pentru ultimele două luni ale anului se va face o analiză. Orban a mai spus că trebuie analizat de ce consiliile judeţene au rămas fără bani şi cum au fost construite bugetele, astfel încât să se găsească soluţii pentru plata salariilor tuturor persoanelor care lucrează în sistem. Premierul a afirmat şi că unele primării au probleme cu plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi a salariilor însoţitorilor.

Comment here