Ultima Ora

08:24 Amendă uriașă aplicată UATAA Motru

Garda de Mediu a aplicat o amendă uriașă, de 60.000 de lei, Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, pentru poluare.

”Un alt operator economic din zona Motru care asigură agentul termic, verificat de comisarii Gărzii de Mediu Gorj, a încălcat legislația de mediu. Și în acest caz a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 60 000 lei” a comunicat instituția.

Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj, a explicat că s-au constatat abateri în privința gestionării necorespunzătoare a cenușii, dar și în ceea ce privește poluarea atmosferei.

Amenda vine într-o perioadă în care funcționarea pe viitor a UATAA Motru este pusă sub semnul întrebării, dacă guvernul nu va acorda sprijinul financiar solicitat, de peste 9 milioane de lei. Uzina, aflată în insolvență de mulți ani, nu și-a achiziționat certificatele de carbon până la data de 30 aprilie. Primarul PSD Cosmin Morega dar și parlamentari de Gorj au făcut adrese și interpelări către miniștri și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, dar, deocamdată, fără un răspuns favorabil.

Comment here