Ultima Ora

08:14 Papa Francisc se vaccinează, săptămâna viitoare, împotriva Covid-19

Papa Francisc a anunțat, sâmbătă, că se va vaccina „săptămâna viitoare”. Într-un interviu pentru televiziunea italiană Canale 5, a afirmat că opoziția față de vaccinul împotriva Covid-19 ține de un „negaționism suicidar”, scrie AFP.

„Săptămâna viitoare, începem să o facem aici (la Vatican) și am o programare, trebuie făcut”, a spus Papa, adăugând că în fața vaccinului, „există un negaționism suicidar pe care nu aș ști să-l explic, dar astăzi trebuie să ne vaccinăm”.

„Cred că, din punct de vedere etic, toată lumea trebuie să se vaccineze, este o alegere etică, pentru că nu riști doar sănătatea ta, viața ta, dar și viața altora. Când eram copil, îmi amintesc că era o epidemie de poliomielită, din cauza căreia mulți copii au rămas paralizați și așteptam cu disperare un vaccin. Apoi, am crescut în umbra vaccinurilor, împotriva rujeolei, împotriva acestuia, împotriva aceluia, vaccinuri care erau făcute copiilor. Nu știu de ce cineva spune: „Nu, vaccinul este periculos”, dar dacă doctorii îl prezintă ca un lucru care poate fi bun, care nu prezintă riscuri speciale, de ce să nu-l facem?” s-a întrebat Papa Francisc.

Comment here