Ultima Ora

08:23 Cîțu, declarații ȘOC: România va avea CREȘTERE economică în primul trimestru

”România ar putea fi singura ţară din Uniunea Europeană care va avea creştere economică în primul trimestru”, a anunţat, luni, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, în Camera Deputaţilor.

“Toţi românii trebuie să ştie că România este poate singura ţară din Uniune care va avea creştere economică în primul trimestru. Vom avea cifrele în câteva zile şi veţi vedea. Vom rămâne şi după această criză cu creştere economică în primul trimestru”, a spus Florin Cîţu.

Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, intitulată “Virusul Cîţu a infectat economia naţională”.

„Este clar că ați inițiat o moțiune bazată pe date de când erați voi la guvernare. România arată altfel. Astăzi, guvernează PNL, noi știm ce să facem și cum să facem. Acest guvern a gestionat bine aceste două crize suprapuse. Ați lăsat statul român nepregătit și vulnerabil. Mă împrumut mai ieftin cu un punct procentual decât vă împrumutați voi, asta știu că vă doare. Sunt primul ministru din istorie care s-a împrumutat negativ, sunt singurul din istorie care a făcut așa ceva!”, a spus Cîțu.

Ministrul susține că în domeniul economic au fost luate o serie de măsuri care au frânat căderea economiei.

„IMM Invest este cel mai mare program de susținere a IMM-urilor din ultimii 30 de ani. Astăzi 77.881 de cereri au fost analizate. Spuneați că nicio companie nu poate să aibă acces la acest site. Deja avem companii care au luat banii. Să comparăm cu Start-up Nation”, a spus ministrul.

Cîțu a mai declarat că măsurile luate au ajutat economia și au lăsat, în martie, 10 miliarde de lei în economie.

„În aprilie am încasat mai mulți bani decât ați încasat voi în aprilie 2019. România va rămâne, și după această criză, cu creștere economică pe primul trimestru. Ani de zile ați ținut România în topul rușinii în UE! M-am împrumutat mai ieftin decât va împrumutați voi anul trecut. Sunt singurul ministru din istorie care s-a împrumutat la dobânda negativă. Asta arată că toți investitorii au încredere în România”, a mai spus Cîțu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here