Ultima Ora

08:22 Soția unui fost primar candidează la primărie

Andreea Stan, soția fostului primar PNL al comunei Albeni, Ionuț Stan, va fi candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de primar, la alegerile locale din 9 iunie.

”O profesoară este candidatul Partidului Mișcarea Populară la Primăria Albeni”, așa este prezentată Andreea Stan, arată gorjonline.ro.

Lui Silviu Ionuț Stan i-a fost încetat mandatul înainte de termen, după ce a fost arestat, în iulie 2022, iar ulterior, plasat în arest la domiciliu și, mai apoi, sub control judiciar, pentru comiterea a cinci infracțiuni de trafic de influență: două fapte de luare de mită, una de abuz în serviciu și două de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. În toamna aceluiași an, fostul primar a fost trimis în judecată, după ce procurorii au obținut dovezi cu privire la faptul că în anul 2018, acesta a cerut de la un martor denunțător suma de 3.000 de euro pentru a-l angaja în funcția de asistent medical comunitar, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de examinare. Martorul denunțător a fost declarat admis, deși obținuse media 5,61. Primarul Stan este acuzat de procurori că a primit suma de bani anterior datei susținerii concursului. Acesta a cerut șpagă chiar și de la angajații primăriei. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Gorj.

Comment here