Ultima Ora

08:21 Încă un oficial își asumă deblocarea investițiilor la hidrocentralele din Defileul Jiului

Marius Negru, secretar de stat promovat de PSD Gorj în Ministerul Energiei, a primit misiunea de a se implica în deblocarea investițiilor la hidrocentralele din Defileul Jiului, conform unor declarații făcute în presa locală de deputatul Claudiu Manta.

„Are o experiență în domeniul hidro și cred că îl va ajuta să se implice în rezolvarea problemelor din domeniu și a celor legate de investițiile nefinalizate. Este o energie curată. Sunt hidrocentrale aproape finalizate și este păcat să nu profităm de ele”, a spus Manta.

În luna august, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vizitat hidrocentrala Dumitra, finalizată în proporţie de 96%, și anunța că își asumă să găsească soluții.

„Hidrocentrala Dumitra, Râul Jiu. 170 de milioane euro cheltuiţi de statul român. Grad de finalizare a lucrărilor: 96%. Investiţie începută în 2003, blocată din 2017 din cauza avizelor de mediu şi hotărârilor instanţelor. Cineva a avut acest interes şi vom vedea exact cine şi de ce. Ca ministru al Energiei, îmi asum să găsesc soluţii, oricât de greu ar fi. Ţinem aproape”, transmitea Sebastian Burduja pe Facebook.

Comment here