Ultima Ora

08:21 CINE era cea de-a treia persoană răpusă de coronavirus, în țară

A treia persoană decedată pe teritoriul României, infectată cu noul coronavirus este om de afaceri, patron al unui complex comercial şi al echipei de volei feminin, dar şi fost viceprimar al oraşului Piatra-Neamţ.

Vasile Ouatu, în vârstă de 70 de ani, a decedat, duminică seară, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. A fost internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, confirmat pozitiv pe 19 martie şi în data de 20 martie 2020 transferat la Iaşi. Bărbatul se simţea rău şi s-a dus, marţi, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ iar de acolo a fost transportat, cu ambulanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani.

După investigaţiile de la Bisericani, a fost transportat înapoi la Spitalul Judeţean unde a refuzat internarea şi alte investigaţii.

În cursul zilei de miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, a deschis un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

„Cauza penală a avut ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ referitor la faptul că, în data 17.03.2020, în jurul orelor 21:00, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din municipiul Piatra-Neamţ, transportat cu un echipaj de ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, Secţia de Boli Infecţioase, a refuzat prelevarea probelor biologice pentru diagnosticul infecţiei cu noul coronavirus 2019-nCov.” – au transmis reprezentanţii Parchetului într-un comunicat de presă

Potrivit procurorilor, cercetările au stabilit faptul că la prezentarea la UPU, bărbatului i s-a întocmit chestionarul de evaluare a riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus 2019-nCOV, stabilindu-se că nu se încadrează drept caz suspect. După evaluarea medicală, pacientul a refuzat internarea şi pentru înlăturarea oricăror suspiciuni legate de o eventuală contaminare a cadrelor medicale, a fost sesizată Direcţia de Sănătate Publică Neamt care a instituit măsura de izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

„Prin ordonanţa din 19.03.2020 Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ a dispus clasarea cauzei, constatându-se că fapta sesizată nu există”, mai informează comunicatul Parchetului.

Miercuri, bărbatul s-a prezentat, din nou, la spital pentru a fi testat iar, joi, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus. Pacientul avea afecţiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arterială). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constatat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here