Ultima Ora

08:21 Cât e prețul la benzină și motorină joi, după panica de la benzinării

​​Prețul la benzină, joi dimineața, în București, se situează în jurul a 8 lei, cea mai scumpă benzină standard fiind la benzinăriile Mol, respectiv între 8,34 și 8,43 lei. Cea mai ieftină este la Lukoil, 7,5 lei, arată Hotnews.ro.

Potrivit Monitorului Prețurilor, la Petrom benzina standard costă 7,99 lei, iar la OMV 8,08 lei. La motorină standard, prețul sare de 9 lei la Mol, maxim fiind 9,12 lei. La Petrom, este 7,99, iar la Lukoil, 7,68 de lei. Prețul la motorină standard este la OMV este între 8,23 lei și 8,31 de lei.

Cozi imense la benzinării au fost în toată țara în cursul serii de miercuri. Speriați că prețul la carburant va exploda peste noapte, șoferii au luat cu asalt stațiile de alimentare.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că nu va crește prețul carburanților, că „s-a creat o psihoză” și că vor fi controale la companiile care au majorat prețul la pompă.

„Fac un nou apel la calm: nu stați la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creșteri nejustificate și explozive ale prețurilor. Să nu ne lăsăm angrenați într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate. Așa cum a anunțat și prim ministrul Nicolae Ciucă instituțiile abilitate vor demara acțiuni ample de control la benzinării pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!”, a scris Virgil Popescu pe contul sau de Facebook.

Totodată, ministrul Virgil Popescu a declarat la Digi24 că toată panica a pornit de la „MOL din Beiuș”.

„Informația a fost rostogolită în social media, s-a creat panică”, a spus el.

De altfel, Agerpres scria că din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL a înregistrat un deficit de carburanţi pe piaţa din România, compania scumpind carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

Comment here