Ultima Ora

08:20 Stadion de atletism, inaugurat la Craiova

Un stadion de atletism a fost inaugurat, marți după-amiază, la Craiova. Noul stadion din Bănie este unic la nivel național, spun autoritățile, prin faptul că are capacitatea de a găzdui competiții internaționale.

Stadionul de atletism are o capacitate de 5.000 de locuri, construcția lui însemnând alocarea sumei de aproximativ 10 milioane de euro, din bugetul local al Craiovei. În plus, primăria a mai plătit 340.700 de lei pentru un proiect tehnic datorită căruia stadionul a putut fi omologat pentru competiţiile internaţionale.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a declarat că noul teren permite sportivilor să se pregătească și în perioada de iarnă, putând fi folosit și de elevi.

„Vor veni profesorii cu elevii să țină probele de atletism conform programei sportive. Acel moment va fi momentul când antrenorii își vor selecta viitorii atleți. Va fi un contact direct între atletii profesioniști și cei care se rup de tabletă, de tefonul mobil și vor să facă sport”, a precizat Genoiu.

Primarul a venit cu propunerea ca stadionul de atletism să fie dedicat lui Nicolae Mărășescu, de numele acestuia legându-se gloria atletismului din România. La evenimentul de inaugurare au fost prezenți, printre alții, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Gabriela Szabo, Marian Oprean, Doina Melinte, Violeta Beclea.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here