Ultima Ora

08:20 Instanța l-a repus în fruntea APIA Gorj

Constantin Negrea a revenit pe funcţia de director executiv adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Gorj, după ce a contestat decizia de înlocuire din funcţie iar, vineri, instanţa de judecată i-a dat câştig de cauză.

„Admite acţiunea. Anulează decizia nr.603/10.04.2020 emisă de pârâta Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Aparat Central. Dispune reintegrarea reclamantului pe funcţia publică deţinută anterior destituirii, respectiv director executiv adjunct, gradul II, la Centrul Judeţean APIA Gorj“, se arată în hotărârea Tribunalului Gorj, care nu este definitivă.

Negrea va beneficia și de drepturile salariale de care a fost privat în ultimele luni.

„Obligă pârâta la plata drepturilor de natură salarială, începând cu data emiterii deciziei de destituire din funcţie şi până la data reintegrării efective, actualizate cu indicele de inflaţie şi cu dobânda legală aferentă. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 1.600 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul Gorj”, se mai arată în decizia Tribunalului Gorj.

În primăvara acestui an, Negrea a fost demis după ce a pierdut procesul cu ANI, care-l declarase incompatibil, în 2016, pentru că ar fi deţinut, simultan, funcţia publică de director al APIA şi calitatea de expert tehnic judiciar în specializarea agricultură. După pierderea procesului de incompatibilitate, Negrea renunțase, la începutul anului, la șefia APIA Gorj, dar a rămas pe postul de director adjunct. În luna aprilie, conducerea APIA a dispus destituirea lui Negrea din funcție, din cauza incompatibilității pentru care a și fost taxat la salariu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here