Ultima Ora

08:20 Ea este eleva din Mătăsari care a obținut media 10 la Bacalaureat

Cristina Lupu, absolventă a Liceului Tehnologic Mătăsari, este singurul elev al unui liceu aflat în mediul rural din România, care a reușit să obțină media 10 la Bacalaureat. Performanța este unică și pentru unitatea de învățământ.

„Am început să mă pregătesc pentru Bacalaureat din februarie. Mi-am făcut schițe, mi-am sintetizat materia într-un mod în care pot să înțeleg mai bine, am colorat cu diverse markere ca să rețin cât mai bine datele importante. Am citit materia zilnic, până la un moment dat când o știam foarte bine. Am rezolvat, apoi, testele de antrenament din care am învățat cel mai mult. Cele de anul trecut au fost publicate pe internet și nu am avut niciun ajutor. Nu am considerat că am nevoie. La Istorie au fost multe subiecte pe care le-am întâlnit în testele de antrenament. De asta consider că cel mai bun mod de pregătire pentru Bacalaureat este rezolvarea testelor“ a declarat Cristina pentru Impact în Gorj.

Cristina a observat că dimineața poate învăța mai ușor.

„Nu stăteam foarte mult să învăț. Seara ieșeam cu prietenii. Mă trezeam dimineața, foarte devreme, citeam informația timp de 25 de minute, nu încercam să o memorez, ci să o înțeleg, după care luam o pauză de 5 minute, iar apoi începeam din nou să învăț. Am observat că, dacă mă apucam seara să citesc, timpul mă presa. Așa, dimineața observam că ajungeam la ora 12.00 și parcurgeam o mare parte din materie, iar până seara mai este mult timp. Nu cred că a fost o surpriză pentru profesori să primesc numai note de 10, deoarece la clasă se lucra foarte mult și vedeau nivelul fiecăruia. Am fost sunată și felicitată de mulți profesori. Eu nu sunt obișnuită cu astfel de atenție“ a mai spus tânăra.

Cristina provine dintr-o familie simplă, tatăl ei lucrează ca șofer, iar mama este casnică. A terminat liceul la profilul Filologie, dar se gândește să urmeze Facultatea de Medicină.

Comment here