Ultima Ora

08:20 Acuză că mama sa nu a murit de COVID. ”Vor să ne dea 30 de milioane!”

Ultimul deces, din cauza COVID-19, înregistrat în Gorj, cel al unei femei în vârstă de 62 de ani, din Târgu-Jiu, a stârnit revoltă în sânul familiei acesteia. Fiul femeii, Mircea Dănescu, acuză că mama sa a ajuns la spital cu afecțiuni endocrine, însă, după o săptămână, familia a fost anunțată că aceasta a decedat din cauză că s-a infectat cu noul coronavirus, relatează Gorjonline.

Tânărul susține că surorii sale i s-a transmis că va primi 3.000 de lei, dacă semnează unele documente în care se specifică faptul că decesul femeii a survenit din cauza infectării cu COVID-19.

”Vinerea trecută i-am făcut lui mama niște analize, la un laborator privat, pentru că avea niște probleme la fiere sau pancreas. Medicul de familie i-a dat niște pastile, dar nu le putea lua pentru că voma. Am dus-o, a doua zi, la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Tg-Jiu, a mers pe picioarele ei, era conștientă, vorbea, nu avea nicio problemă, nu avea febră. A fost neglijată în salon, fără ca nimeni să-i facă nimic, iar duminică a intrat în comă. Am înțeles că a fost testată pozitiv și transferată, fiind în comă, la Cărbunești.

Am cumpărat medicamente de aproximativ 3.000 de lei și mama a ieșit din comă în două-trei zile. M-a sunat doctorul Barbu și mi-a spus că starea mamei e buna, și-a revenit, a plimbat-o dânsul prin salon, știa unde se află, cum o cheamă și nu avea niciun simptom de COVID-19, respira bine, nu avea febră.

Ieri, în jurul orei 12,00, m-a sunat o doamnă din spital și mi-a zis că mama mea a făcut infarct. Apoi, m-a sunat domnul doctor Barbu, care m-a încurajat și în care am încredere, și mi-a spus cum a plimbat-o de mână, că era conștientă. Cică mai multe persoane care vin cu câte o boală, sunt trecuți cu COVID. Care sunt tineri rezistă, care nu, mor. Plus că, din momentul în care a intrat în spital, telefonul mamei mele i-a fost închis”, a povestit tânărul pentru Gorjonline.

Fiul femeii decedate a mai spus că surorii sale i s-a comunicat de către o persoană, medic sau asistentă de la ATI, că i se vor da 3.000 de lei ca să semneze documentele că decesul e din cauza COVID și că nu pot să-i facă autopsie:”I-au spus ceva de genul că ei nu au nicio vină, ei nu au trecut-o cu COVID, așa a venit de la Târgu-Jiu. Am sunat astăzi să mă duc să vorbesc cu managerul de acolo și au zis că mă așteaptă un consiliu acolo mâine, să vorbesc cu domnii și să nu mai fac atâta tam-tam”.

Comment here