Ultima Ora

08:19 Zeci de persoane din Roșia de Amaradia au plecat la muncă în Germania

Peste 40 de localnici din comuna Roșia de Amaradia au plecat, chiar înainte de Paște, în Germania. În timp ce economia noastră stă pe loc, Occidentul reporneşte motoarele și ne foloseşte muncitorii care la noi nu au unde lucra din cauza stării de urgenţă. 12 curse charter au încărcat zilieri, joi, de la Cluj-Napoca şi i-au dus în Germania.

”Sunt mulți care au plecat în această perioadă la muncă în străinătate. Este vorba de peste 40 de persoane din ce știu eu, care au plecat cu contract de muncă în agricultură în Germania. Unii deja au ajuns cu bine acolo, iar alții se pregătesc să plece. Patronii le-au asigurat transportul cu avionul. Am înțeles că au fost niște curse speciale. Se duc la căpșuni, la ceapă, usturoi, la diverse munci în agricultură” a declarat, pentru pandurul.ro, primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Conform edilului, neajunsurile i-au îmbărbătat pe cei care au plecat de acasă în plină epidemie de coronavirus.

”Este o situație grea. Oamenii nu au venit, nu au din ce trăi. Ei pleacă sezonieri, fac bani ca să își întrețină familiile rămase acasă. Nu pot să spun decât că și-au riscat viața ca câștige un ban. Curajul a fost arma lor supremă în această perioadă”, a mai spus Liviu Cotojman.

Mulţi dintre cei care au plecat la lucru în Germania se duc să culeagă sparanghel şi căpşuni. Sâmbătă şi duminică sunt programate alte curse speciale, care duc zilieri români în Germania. Guvernul a restricţionat zborurile spre zona cu cele mai multe cazuri de coronavirus din Europa, dar le permite plecarea printr-o ordonanţă militară.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here