Ultima Ora

08:19 Zeci de mii de susţinători ai lui Trump au luat cu asalt Washington DC

Mii de susținători ai președintelui american în funcție, Donald Trump, s-au strâns, sâmbătă, în capitala federală, Washington D. C. pentru a-și arăta sprijinul pentru actualul lider de la Casa Albă și pentru acuzațiile sale nefondate de fraudă electorală în alegerile prezidențiale din 2020, relatează BBC. Donald Trump însuși a mers printre susținătorii săi, într-o mașină a Secret Service, de unde le-a zâmbit și i-a salutat.

Printre cei care au ieșit în stradă, în sprijinul președintelui, se numără și grupuri de extremă dreaptă și anti-guvernamentale precum „Proud Boys”, „Oath Keepers” și QAnon. Susținătorii lui Trump au început marșul la ora locală 17:00 și s-au îndreptat spre zona din Estul Casei Albe. Evenimentul a fost denumit „Million MAGA March” (Marșul MAGA de un milion). La un moment dat, Donald Trump, care anunțase că își dorește să meargă printre susținătorii săi, a fost văzut într-o mașină a Secret Service în cadrul unei coloane oficiale în care se aflau agenți înarmați.

Susținătorii lui Trump s-au adunat într-un grup compact, la un moment dat, pentru a cânta imnul național Statelor Unite. Evenimentul nu a fost lipsit nici de violențe. Un bărbat, care părea a fi din afara marșului, a fost lovit în repetate rânduri de susținătorii lui Trump. În imagini se poate vedea cum acesta a fost lovit mai întâi cu un par în ochi, după care un alt bărbat îl lovește cu pumnul în față.

Comment here