Ultima Ora

08:19 Virgil Popescu: Memorandumul este confidenţial

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că memorandumul ce conține măsuri de protecție socială a minerilor este confidențial.

,,Pachetul social prevede acel venit de completare pentru o perioadă de 24 de luni. Memorandumul este confidenţial pentru că am introdus acolo şi Compania Naţională a Uraniului. Dar, cei care urmează să treacă prin restructurare vor beneficia de acel de venit de completare, care s-a mai acordat şi în anii trecuţi, la care se vor adăuga şi fondurile compensatorii pe care le va pune la dispoziţie compania”, a declarat Virgil Popescu pentru Gorjeanul.

În luna aprilie, ministrul anunța că a finalizat memorandumul prin care vor fi acordate pachete de protecție socială angajaților din minerit și energie.

,,Vreau să dau o veste bună minerilor. Astăzi, am terminat un memorandum prin care construim un pachet de protecţie socială pentru absolut toţi cei care lucrează în zona de resurse minerale energetice, în zona legată de producţia de energie electrică: protecţia socială se va îndrepta spre cei care lucrează în subteran la Complexul Energetic Hunedoara, spre cei care lucrează la Termocentrala de la Mintia şi spre cei de la Paroşeni, dacă va fi cazul. Vorbim de aceeaşi protecţie socială pentru cei care lucrează la Complexul Energetic Oltenia, unde există cariere de lignit de suprafaţă. Memorandumul cuprinde, evident, şi un pachet de protecţie socială şi pentru minerii de la mina Crucea, care se va închide pentru că nu mai are zăcământ” declara Popescu.

Comment here