Ultima Ora

08:19 Încă o decizie de pensionare anulată. ”Noi, Gorjul, nu pensionăm personal ELCFU”

Casa de Pensii Mehedinți a anulat decizia de pensionare emisă salariatului de la ELCFU Motru, secția 1 Turceni, în vârstă de 55 de ani, cu 38 de ani de activitate în producție. Este cea de-a doua decizie emisă în baza Legii nr.197/2021, care a fost anulată.

Șefa Casei de Pensii Gorj, Vasiliana Dafinescu, spune că le-a ridicat problema colegilor de la Mehedinți.

,,Am avut niște salariați de la ELCFU care au reclamat că un coleg de al lor a primit decizie de pensionare la Mehedinți. A sunat colega mea la Casa de Pensii Mehedinți și au identificat persoana în cauză. Fiecare casă de pensii are angajații proprii care stabilesc drepturile de pensii, apoi sunt alte două departamente de verificare. Noi le-am ridicat celor de la Mehedinți problema, pentru a înțelege care este situația: un grup de oameni de la ELCFU a reclamat faptul un coleg de-al dânșilor a primit decizie favorabilă. Noi, Gorjul, nu pensionăm personal ELCFU.

Noi doar am verificat dacă această informație a salariaților care au venit la noi este sau nu una adevărată. Noi nu le-am spus să anuleze decizia, le-am explicat că la Gorj nu se dau decizii de pensionare pentru ELCFU. (…) Toate trei adresele primite de la CEO cu privire la situația acestor salariați au fost înaintate forului superior, adică la Casa Națională de Pensii, iar reprezentanții CNPP au solicitat un punct de vedere de la Ministerul Muncii. Noi am cerut, în ziua în care CEO a trimis completări pe partea ELCFU, să fie supuse dezbaterii cât mai urgent, spunându-le că este un fenomen, că sute de persoane care lucrează la ELCFU așteaptă un răspuns.

Eu mi-am exprimat disponibilitatea de a merge cu reprezentanți de la Casa Națională de Pensii la ELCFU pentru a rezolva situația, să merg în teritoriu. Sigur, pentru oricare om este o situație neplăcută. Eu le înțeleg disperarea acestor oameni. Dar, nouă ne trebuie un răspuns concret pentru ca toate casele de pensii să decidă unitar. Legea este neclară… din acest motiv e necesară o decizie a Ministerului Muncii, pentru că funcționarilor caselor de pensii li se poate întâmpla ca, după doi ani, să vină un control și să se constate că au eliberat decizii favorabile ilegale. Nimeni nu riscă așa ceva. Ministerul Muncii trebuie să clarifice următorul aspect: obiectul de activitate al ELCFU este de transport, nu de producție”, a declarat Vasiliana Dafinescu pentru gorjeanul.ro.

Comment here