Ultima Ora

08:19 Impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale, pe masa CCR

Camera Deputaţilor a decis, în iunie, impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. CCR dezbate, marți, sesizările împotriva legii privind impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale

Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat la Curtea Constituţională legea privind impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale din România.

„Sunt două chestiuni. Pe de o parte, este vorba despre faptul că e o inechitabilă aşezare a sarcinilor fiscale. Se numeşte taxarea unor pensii. În realitate avem de-a face cu o impozitare, fiindcă taxele ţi le impune statul când îţi oferă un serviciu”, declara pentru MEDIAFAX Renate Weber.

Avocatul Poporului spunea că este vorba şi despre o supraimpozitare, pentru că toate pensiile de peste 2000 de lei sunt impozitate cu 10%.

„În plus, vine această taxare de 10% pentru aceste pensii între 2001 şi 7000 de lei şi de 85% de peste 7001 lei. Ori există un principiu foarte clar al nediscriminării care spune că toata lumea trebuie să fie tratată egal. Aici nu vorbim de un impozit progresiv pe toate veniturile, ci doar pe o categorie, ori aşa ceva, în opinia noastră, este neconstituţional”, explica Weber.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here