Ultima Ora

08:18 10 cabane din Rânca, centre de CARANTINĂ

10 cabane din Rânca au semnat contracte cu primăriile din Baia de Fier și Novaci, pentru a se transforma în centre de carantină. Alte 22 sunt pe lista de așteptare, informează gorjeanul.ro.

Cabanierii se înghesuie să își transforme, contra cost, spațiile de cazare în centre de carantină, deși la începutul pandemiei au fost extrem de vehemenți la adresa acestei inițiative a autorităților județene. Radu Miruță, liderul USR Gorj, este, însă, vehement împotriva transformării Râncii în centru de carantină întrucât stațiunea nu are canalizare, jandarmii sunt doar doi pe tură, iar riscul ca gunoaiele contaminate să ajungă în localitățile din împrejurimi este foarte mare.

,,Unele unități de cazare din Rânca (din fericire doar câteva) au început să preia contra cost persoane plasate în carantină de către DSP. Fiecare proprietar face ce consideră cu propria-i afacere, însă nu și cu Rânca și doar dacă este capabil să asigure limitarea epidemiei. Primăriile Novaci și Baia de Fier au acceptat, chiar dacă știu că au semnat iresponsabil și ilegal recepția unui sistem de canalizare nefuncțional și chiar dacă știu că dejecțiile ajung fără epurare în râurile care scaldă cele două localități. Mai mult, sistemul de canalizare de la Rânca nu a funcționat niciodată și nu funcționează nici acum. Dejecțiile potențial infectate sunt deversate fără epurare în pădurile de brazi, fix în apa din amonte de Novaci și Baia de Fier, iar gunoaiele colectate de sus sunt târâte cu foliile pe zăpadă de către cei de la salubrizare până unde nu mai poate urca mașina, iar unele sunt apoi sortate jos manual” a atenționat Miruță.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here