Ultima Ora

08:17 Rechin surprins în Portul Constanţa. VIDEO

Un rechin a fost surprins, sâmbătă, în portul Constanța, în timp ce înota pe lângă dig, foarte aproape de suprafața apei.

Exemplarul filmat în port are aproximativ 1,5 metri și 15 kg și, spun specialiștii, nu reprezintă niciun pericol. Cum în zona portului se lucrează foarte mult cu cereale, cel mai probabil, rechinul s-a apropiat în căutare de hrană, atras de resturile care au ajuns în apă, arată adevarul.ro.

Specia îşi duce traiul la adâncimi de 50-100 de metri şi se hrănește cu hamsii, guvizi, stavrizi, crabi şi chiar creveţi. Specialiştii spun că nu este niciun motiv de îngrijorare.

„Acest rechin, acest câine de mare, care trăiește la ape adânci mai reci, nu prea vine la mal din cauză că nu-i place apa caldă. Iarna însă vine, mai ales din motivele reproductive. E un rechin inofensiv, nu e periculos. Un rechin care se hrănește cu pești, care trăiește pe fundul apei, în special în zonele mai adânci. Nu ne deranjează cu nimic, ci îmbogățește Marea Neagră și cumva face parte din acel eșalon terțial sau vârful lanțului trofic. Deci nu trebuie să ne îngrijorăm, sunt buni şi sănătoși pentru Marea Neagră”, a declarat biologul Adrian Bîlbă.

Comment here