Ultima Ora

08:17 Pensionarii cu venituri mici primesc, luna aceasta, ajutorul de 700 de lei

Pensionarii, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei, vor primi, în luna iulie, un ajutor financiar în cuantum de 700 de lei.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a anunţat că taloanele de pensie aferente lunii iulie, care conţin ajutorul financiar, au început să fie tipărite, iar de vineri demarează şi efectuarea plăţilor. Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr. 74/2022 se acordă o singură dată.

Ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale. Totodată, în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte. Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracţiuni din luna iulie 2022. La stabilirea plafonului de 2.000 de lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie.

Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat, nu intră în calculul contribuţiei băneşti individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nu este supus executării silite.

Comment here