Ultima Ora

08:17 Patron din Târgu-Jiu, condamnat la închisoare cu suspendare

Decizie definitivă a judecătorilor în dosarul ce-l vizează pe omul de afaceri Constantin Rîsu, acuzat că ar fi vinovat de moartea unui angajat de-ai săi în noiembrie 2014. Curtea de Apel Craiova a decis, joi, ca patronul firmei Tehnoinstal să fie condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce firma sa a primit o amendă penală de 18.000 de lei.

Omul de afaceri nu va ajunge în spatele gratiilor pentru că pedeapsa este cu suspendare. El are, însă, obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității, măsură stabilită încă de anul trecut de Judecătoria Târgu-Jiu. Prin sentința respectivă Judecătoria Târgu-Jiu hotărâse o pedeapsă de 2 ani și 2 luni pentru afacerist, pedeapsă care a fost însă redusă acum de Curtea de Apel Craiova.

Cazul are legătură cu decesul unui muncitor, în noiembrie 2014, în zona Iezureni, Tudor Cărăvan lucrând atunci, alături de alți colegi ai săi, la rețeaua de canalizare a municipiului. Bărbatul a coborât în șanțul adânc de peste 3 metri pentru a mufa conductele, iar în acel moment malul de pământ s-a surpat și l-a îngropat de viu. Ancheta și probele din dosar arată că malurile de pământ nu erau consolidate cu dispozitive speciale, care ar fi putut să prevină surparea terenului. De asemenea, muncitorul nu consumase alcool, iar de lucrat, lucrase toată ziua pe șantier.

Comment here