Ultima Ora

08:17 Maioreanu: Între două fumuri de țigară, Orban a anunțat că România își închide termocentralele pe cărbune

Fostul secretar de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, spune că liberalii fie sunt incapabili să negocieze cu fermitate la Bruxelles, fie sunt complet dezinteresați de soarta producției naționale de energie. Reacția vine după ce premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la un post de televiziune că ”vine Green Deal-ul peste noi, noi va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune”.

„Între două fumuri de țigară, premierul Ludovic Orban a anunțat că România își va închide termocentralele care funcționează pe bază de cărbune. Liberalii sunt incapabili să negocieze cu fermitate la Bruxelles și sunt complet dezinteresați de soarta producției naționale de energie. Am spus-o de mai multe ori: suntem membri ai UE, dar suntem la niveluri diferite de dezvoltare economică. Viteza tranziției de la energia pe bază de cărbune la energia verde sau energia nucleară depinde de capacitatea fiecărei țări. Iar ritmul și dimensiunile tranziției se negociază în funcție de această capacitate, dar în cazul României trebuie luate în calcul multe alte repere. Mă refer la starea fizică a unităților de producție, la rezervele de materie primă, la capacitatea de import, la resurse financiare și umane, dar și la priceperea în a lua decizii pentru țară”, a declarat Maioreanu, pentru gorjeanul.ro.

Social-democratul gorjean spune că România nu poate renunța la producția de energie pe bază de cărbune cel puțin 15 ani de acum încolo.

„Ar fi trebuit să profităm de faptul că anul acesta nu mai trebuie să respectăm limitări de deficit (măsura e valabilă în întreaga UE) și să dăm drumul la investiții în energie. Ce așteptăm? Dacă guvernul crede că Strategia pe care am pus-o la punct nu e destul de bună, poate să o îmbunătățească. Dar să facă ceva! Sectorul energetic este fundamental pentru dezvoltarea economică a țării, nu are nimeni dreptul să își bată joc de acesta”, a mai punctat Andrei Maioreanu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here