Ultima Ora

08:17 Legea pensiilor, dezbătută astăzi în Camera Deputaților

Deputaţii sunt chemaţi, astăzi, să dezbată şi să voteze Legea pensiilor, document aflat în procedură de urgenţă şi care a fost adoptat săptămâna trecută de către Senat. Votul este așteptat cu interes și-n minerit, în condițiile în care proiectul anulează o parte din beneficiile actualei legislații. La Senat, a fost introdusă reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii va fi dezbătut, luni, de către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, dacă va fi emis la timp Raportul comisiei de specialitate. O şedinţă a Comisiei pentru muncă este programată de la ora 10:00, în afara programului stabilit pentru comisii, în vederea emiterii unui raport pe proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Un plen al Camerei se va desfăşura începând cu ora 16:00.

Senatul a adoptat, în plenul de marţi, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, după ce comisiile de specialitate au emis raport favorabil cu amendamente admise. Liderii senatorilor USR şi AUR, Radu Mihail şi Claudiu Târziu, au solicitat retrimiterea la comisii a iniţiativei legislative, USR a cerut pentru trei săptămâni, iar AUR măcar pentru două săptămâni, însă ambele solicitări au fost respinse de către senatori.

Comment here