Ultima Ora

08:17 Bolojan critică guvernul. „Problema este rezultatul acestei coaliții”

Unul dintre cei mai influenți lideri ai Partidului Naţional Liberal, Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, a criticat coaliția PSD-PNL-UDMR pentru că s-a limitat la a administra țara și nu a început reforme vitale pentru țară, în cadrul unui interviu acordat Radio Europa Liberă.

„Problema nu este dacă în sondaje PNL este la 20% sau la 16% sau la 21%. Oamenii politici care trăiesc lângă oamenii normali aud o voce a nemulțumirii, care ar trebui să ne pună serios pe gânduri dacă 80% dintre români cred că România se duce într-o direcție proastă. Sigur, o să se spună că niciodată n-a fost o percepție că țara se mișcă într-o direcție bună, e adevărat, dar nu-i totuna că este 50%, 60%, 70% sau 80%. Dacă 80% dintre români cred că țara se mișcă într-o direcție proastă ar trebui să nu mai fim liniștiți. Deloc! Guvernul, format dintr-o mare coaliție, putea să facă mult mai mult decât a făcut până acum. S-a administrat țara, a fost o stabilitate, ceea ce a fost un mare câștig în condițiile perturbatoare din zona noastră, a fost o dezvoltare economică, dar acumulările negative pe care le avem, de foarte mulți ani, în societatea românească puteau fi „atacate”, puteau fi dezamorsate de această coaliție care are două treimi, deci, din acest punct de vedere, se putea face mult mai mult”, a spus liderul PNL Bihor.

Bolojan a subliniat că guvernanții nu ar trebui să facă „ce dă bine”, ci reformele necesare.

„Problema nu este că PNL s-a aliat cu PSD sau invers, problema este rezultatul acestei coaliții. Electoratul PNL este nemulțumit că ne-am schimbat președinții în timpul guvernării, ne-am ocupat de dl. Orban, de dl. Cîțu, pe de altă parte ne-am coalizat cu PSD după ce i-am demonizat în campanie, și e greu să fii credibil în condițiile în care acum un an desființezi pe cineva și după un an stai cu el de braț. Dar nici nu asta ar fi problema, ci că electoratul nostru se aștepta să facem niște reforme. Foarte multor alegători liberali nu le convine că văd că există oameni care nu își fac treaba, că văd personal supradimensionat în instituții, că văd sisteme care nu funcționează și, deci, din punctul meu de vedere, nu rocada în sine este o problemă, ci ce își propune să facă această coaliție în continuare. Dacă aceste probleme și multe altele le va stabili explicit noua coaliție (n.r. – ca priorități) și asta îi va fi baza, nu cine ce minister ocupă, atunci a doua etapă a coaliției va da rezultate. Dar dacă nu faci performanță, toate calculele vor fi spulberate în următoarea perioadă electorală”, a punctat Bolojan.

Comment here