Ultima Ora

08:16 Senatorul Rujan a avut dreptate. Bunoaica: E nevoie de o OUG

Guvernul trebuie să emită o ordonanță pentru a putea fi aplicabilă legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie. Asta li s-a comunicat, miercuri, la Ministerul Muncii, liderilor sindicali de la CE Oltenia, invitați la discuții cu ministrul Raluca Turcan. Aceștia vorbesc despre noi proteste.

”Aplicarea legii se poate face printr-o ordonanță de guvern în regim de urgență, privind asimilarea grupei de muncă până în 2001. Federația Energetica formulează, urgent, textul legii, urmând ca informații referitoare la unitățile beneficiare ale legii să fie trimise de Ministerul Energiei. Cred că este nevoie de o nouă pichetare a prefecturilor din orașele care au lucrători beneficiari ai legii” a transmis Nicu Bunoaica, președintele Solidaritatea 2013, după întâlnirea de la minister.

”Stimați colegi, nouă minerilor și energeticienilor niciodată nu ni s-a recunoscut un drept fără ca să fim nevoiți să ne luptăm pentru el prin acțiuni sindicale ferme, sau uneori chiar și prin proteste extreme! Mie îmi este foarte clar că și de această dată suntem nevoiți să ne mobilizăm și ieșim iar la luptă, de data aceasta minerii și energeticienii din toată țara, pentru completarea legii 197/2021 printr-o Ordonanță de Urgență, care să specifice clar că vor fi asimilate în condiții speciale și perioadele lucrate retroactiv” a comunicat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Comment here