Stirile ZileiTârgu-Jiu

Ministrul Justiţiei nu mai vrea procese pentru recalcularea pensiilor. Reacţia lui Miruţă

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a transmis, sâmbătă, la şcoala de vară a Organizaţiei Seniorilor Liberali, că nu vrea să mai audă că pensionarii români sunt nevoiţi să meargă în instanţă pentru că le-a fost calculată greşit pensia.

„În prezent, în sistemul de justiţie sunt în curs de soluţionare circa 12.600 de dosare în care se solicită recalcularea pensiilor. Dintre acestea, circa 6.300 au fost depuse numai anul acesta, din totalul de 1 milion de dosare. De la 1 ianuarie 2011, instanţele româneşti au judecat peste 109 mii dosare având ca obiect recalcularea pensiilor. Foarte multe pierdute de statul român”, a afirmat Alina Gorghiu, conform unei postări de pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj, spune că aproape toate cele 6300 de dosare, deschise în acest an pentru recalcularea pensiilor, sunt cauzate de nerespectarea deciziei Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind Legea nr.197/2021, care reduce vârsta de pensionare în minerit şi energie.

„Citesc acum că doamna Gorghiu, ministra Justiţiei, se vaită că foarte mulţi pensionari dau în judecată pentru că le-a fost calculată greşit pensia şi că statul pierde bani pierzând mai toate procesele. Păi, doamna ministru, nu vreţi să căutaţi rădăcina problemei? Nu vreţi să impuneţi, aşa, din scaunul ăla prea mare de ministru, respectarea deciziei nr.2 a ICCJ privind pensionarea pe legea 197/2021? Vă văitaţi că doar anul acesta s-au depus 6300 de dosare?! Păi, cam toate sunt fix din cauza nerespectării unei decizii a ICCJ fiindcă nişte colegi de-ai dumneavoastră din PNL n-au vrut ei o lege. Pe dl Baciu, PNL-istul şef la Casa de Pensii, îl ştiţi? El are ordin politic să citească răsturnat ce spun nişte judecători. Un Budăi şi-un Ciolacu se opintesc şi ei, că doar le-au spus oamenilor “haidi, pa”. Da, nici sefii dvs. din PSD nu vor legea asta. Dar, aveţi o problemă: decizia ICCJ şi este jenant ca ministru al Justiţiei să toleraţi nerespectarea unei astfel de decizii. Aşa că… lăsaţi miratul şi căutaţi cauza, e simplu dacă nu ar fi gargară! Sau…continuaţi să număraţi dosare aşa pasiv, fără să faceţi nimic, că PNL va număra şi el, la alegerile din 2024, puţinele voturi primite” spune Miruţă, pe Facebook.

Comment here