Ultima Ora

08:16 Drumul expres Craiova – Piteşti ar putea fi gata în 2024

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastruturii Rutiere (CNAIR) Cristian Pistol a declarat sâmbătă, în timpul unei vizite pe şantierul tronsonului 2 al drumului expres Craiova – Piteşti, că este convins că dacă şi pe celelalte tronsoane se va lucra în acelaşi ritm, în 2024 se va putea deschide circulaţia integral pe cei peste 121 de km ai ”primului drum expres din România”.

Cristian Pistol şi Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, au verificat sâmbătă activitatea pe tronsonul 2 al primului drum expres din România, Craiova – Piteşti.

”Ambii oficiali au constatat o bună mobilizare, atât a constructorului, cât şi a consultantului”, conform unui comunicat al CNAIR.

„Văd că vremea ţine cu noi şi sper să continuaţi cu acelaşi aplomb lucrările, astfel încât toţi conducătorii auto să se bucure de acest prim drum expres al reţelei de infrastructură rutieră din România”, a declarat Ionel Scrioşteanu

La rândul său, Cristian Pistol, director general al CNAIR a precizat că este mulţumit de ritmul lucrărilor.

„Sunt convins că dacă şi pe celelalte tronsoane se va lucra în acelaşi ritm, în anul 2024 se va putea deschide circulaţia integral pe cei peste 121 de km ai primului drum expres din România. Cred într-un parteneriat corect cu antreprenorii, pentru ca orice eventuală problemă să fie depăşită rapid şi eficient. Fermitatea şi corectitudinea sunt reperele de bază în relaţia dintre CNAIR şi partenerii companiei, fie că vorbim de antreprenori, sau pur şi simplu de oamenii care folosesc reţeaua rutieră din România”, a declarat directorul general al CNAIR.

Drumul expres Craiova – Piteşti este împărţit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lăţime fiecare, fără bandă de urgenţă, acostamente de câte 1,5 m pe fiecare parte şi o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Comment here