Ultima Ora

08:16 Anglia începe testarea pașaportului de vaccinare

Anglia va începe, în săptămânile următoare, testarea așa-numitului „pașaport de vaccinare”. Experimentul se va face la meciuri din Cupa Angliei, într-un club de comedie și într-unul de noapte.

„Pașaportul de vaccinare” sau mai degrabă „pașaportul covid” este un document ce va indica dacă o persoană a fost vaccinată, testată negativ recent sau dacă are anticorpi. Autoritățile vor să stabilească, astfel, modul în care pot redeschide economia şi dacă pot permite accesul publicului larg la evenimente care se desfășoară în spații închise, fără distanțare fizică, scrie agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Conform planurilor actuale, la meciurile de fotbal vor asista de luna viitoare (din 17 mai) un număr limitat de spectatori, în timp ce cluburile de noapte ar urma să se redeschidă abia spre sfârșitul lunii iunie (21 iunie). În celelalte regiuni britanice, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, deciziile privind restricţiile antiepidemice sunt luate de guvernele regionale.

Guvernul de la Londra a anunţat că dezvoltă un sistem de certificare a statusului COVID al indivizilor, care va indica dacă o persoană a făcut vaccinul, a fost testată negativ recent sau dispune de imunitate naturală certificată de un test pozitiv realizat în ultimele 6 luni. Experimentarea „pașaportului covid” se va face la nouă evenimente, printre care o semifinală şi finala Cupei Angliei.

Reuters notează că este puţin probabil ca acest sistem să fie implementat pentru folosirea transportului public, pentru accesul în magazine sau în pub-uri.

Comment here