Ultima Ora

08:15 Autobuze electrice până la Mănăstirea Lainici

Încă o primărie din Gorj accesează fonduri europene pentru achiziționarea de autobuze ecologice și modernizarea infrastructurii de transport.

Primăria Bumbești-Jiu a accesat un proiect european, de circa 5 milioane de euro, pentru achiziționarea autobuzelor electrice, construcția unui punct de încărcare și staționare, reabilitarea infrastructurii rutiere pe două străzi, dar și construcția și modernizarea stațiilor de transport în comun. Proiectul vizează reabilitarea străzilor Bumbești și Gheorghe Tătărăscu, în lungime totală de 7 kilometri.

„Străzile sunt asfaltate, dar vorbim de o reabilitare un pic mai complexă, în cadrul proiectului urmând a se executa rigole carosabile, accese la proprietăți și reabilitarea podurilor ce traversează aceste drumuri. Sistemul rutier a fost afectat major de lucrările edilitar-gospodărești efectuate de-a lungul anilor. Nu mai avem drumuri neasfaltate, lucrăm la infrastructura rutieră care va asigura modernizarea tuturor drumurilor din localitate, inclusiv în satele aparținătoare”, a precizat primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru.

Vor fi achiziționate trei autobuze electrice care vor asigura legătura între satele aparținătoare și centrul civic al orașului Bumbești-Jiu. Duminica, transportul va fi extins până la Mănăstirea Lainici, a declarat Bobaru, pentru un cotidian local.

„Contractul a fost semnat în cadrul Axei prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 4.e, Obiectivul Specific 3.2 Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea totală a proiectului este de 23.755.408,14 lei, din care suma solicitată este de 21.132.537,93 lei (4.447.363,66 euro)”, anunță Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here