Ultima Ora

08:14 Şeful PNL Bucureşti, nemulţumit de interacţiunea cu Vîlceanu. „Vorbeam lucruri şi nu se întâmplau”

Ciprian Ciucu, șeful PNL București, care l-a susținut pe Florin Cîțu, în momentul alegerii sale ca președinte PNL, a declarat, la Digi24, că nemulțumirile din partid au început la câteva luni după ce Florin Cîțu a câștigat această funcție. 

Ciprian Ciucu a arătat care sunt reproșurile la adresa lui Dan Vîlceanu, un apropiat de-ai lui Florin Cîțu, care, la rândul lui, și-a dat demisia din funcția de secretar general al PNL, anunțându-și totodată și intenția de a renunța la portofoliul fondurilor europene.

„Lipsa de capacitate de management al unei organizații politice. O organizație politică are nevoie de un management foarte serios, vorbești de 47 de filiale, inclusiv cu sectoarele Bucureștiului, deci comunicarea a fost extrem de slabă la nivelul secretariatului general, eu am fost extrem de nemulțumit de interacțiunea pe care am avut-o cu secretarul general. Vorbeam lucruri și nu se întâmplau, deci era ca și când le vorbeam degeaba. Mai mult, se spunea că da, da, se rezolvă și nu se rezolva nimic, de aceea acest cuplu Cîțu-Vîlceanu este cumva luat la pachet, în acest moment. Trebuie să fii foarte prezent în viața partidului, dacă vrei să fii secretar general al partidului și asta o spun cu mare mâhnire și deloc cu ușurință, pentru că speram că Dan Vîlceanu, un tip mai tânăr decât mine, ar avea energia necesară și cunoștințele politice și organizatorice ca să ocupe poziția de secretar general. Deci, faptul că Dan Vîlceanu nu va mai ocupa această funcție, din punctul meu de vedere, după prestația din aceste șase luni, este un lucru bun”, a spus Ciprian Ciucu.

„Eu, ca președinte al PNL București, nu m-am putut baza niciodată pe secretarul general și între noi fie vorba, nici pe președinte. Organizația PNL București, și vorbim aici eminamente de funcții politice de secretar de stat, de președinți de agenții, a ieșit mai slabă din alegerile de anul trecut”, a adăugat Ciucu.

El a acuzat că „au existat ingerințe politice serioase ale acestui cuplu în organizațiile PNL București după plecarea unora”, au făcut direct numiri, fără să-l întrebe, ceea ce nu poate să accepte ca președinte al PNL București.

„Acest lucru n-o să-l iert și este unul dintre motivele principale pentru care n-am avut niciun fel de dilemă morală să îi cer și eu demisia sau să le cer celor doi demisia”, a spus Ciucu.

„Puterea nu se ia așa, cu japca, puterea să ia atunci când îi convingi pe ceilalți prin discuții, prin cooperare”, a adăugat edilul Sectorului 6.

Comment here