Ultima Ora

08:14 Secretar de stat din MAI, pensionat la 42 de ani, cu pensie de 14.000 de lei şi salariu de 10.000 de lei

Secretarul de stat din MAI, Irina Alexe, are o pensie lunară de 14.000 de lei, dar și un salariu de 10.000 de lei.

Declarația de avere a Irinei Alexe a fost făcută publică vineri, 2 aprilie. Potrivit documentului, aceasta încasează lunar peste 14.000 de lei, care reprezintă pensia sa de fost polițist. Astfel, Irina Alexe încasează anual, doar din această sursă, suma de 170.832 de lei. Însă, datorită faptului că a fost numită secretar de stat în MAI, mai încasează alte 10.000 de lei de la stat.

Irina Alexe a mai ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în timpul guvernării Cioloș. În februarie 2016, a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, la momentul respectiv deținând funcția de secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. Ulterior, în luna septembrie a aceluiași an, s-a întors în MAI, dar pe funcția de secretar de stat.

Irina Alexe este membru PLUS iar, la începutul acestui an, a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul de Interne la propunerea alianței USR-PLUS, care susține că are o „experienţă îndelungată juridică şi administrativă”. Timp de 20 de ani, Irina Alexe a lucrat în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, iar în ultimii 10 ani a făcut parte din conducerea ministerului. De-a lungul timpului, ascensiunea acesteia în diferite funcții a fost pusă pe seama aproprierii de Vasile Blaga, care a avut două mandate de ministru al Administrației și Internelor, notează gandul.ro.

Comment here